Mindfulness Wandeldag

Natuur, wandelen en mindfulness

Wil je opladen, een dag van reflectie of een opfrisser van je mindfulness oefeningen? Een Mindfulness Wandeldag betekent ruimte voor jezelf en/of een vraag waar je al een tijdje mee rondloopt. Jezelf zijn, zonder iets te moeten. In de natuur zijn is, net als mindfulness, wetenschappelijk bewezen heilzaam als je stress ervaart of herstellende bent. Het is ook inspirerend voor een frisse blik of nieuwe inzichten. Onderweg door de mooiste natuurgebieden kom je van alles tegen, en bovenal jezelf. Wat leeft er in jou? Wat heb je nodig voor een volgende stap?

Tijdens de tocht doen we verschillende mindfulness oefeningen, werken we met stilte en met mindful communiceren (met aandacht luisteren en spreken). Over de route en tijd hoef je je geen zorgen te maken. Dat doen wij.

Lees een review van onze Wandeldag van reisblogger Jenny van haar blog IkReis.net

Voor wie?

Heb je nog nooit iets met mindfulness gedaan? We starten met een instructie, zodat je goed uitgerust op pad gaat. Nog nooit 10 kilometer of meer gewandeld? Het is goed om te weten dat ons tempo laag ligt. In de regel loopt een mens 3.5 tot 4 km per uur. Als er fysieke en/of mentale aspecten zijn die je deelname mogelijk kunnen beïnvloeden, kun je deze in het voorgesprek doornemen om te kijken of deelname op dit moment passend voor je is. We gaan ten alle tijden vertrouwelijk om met wat je deelt.

Voorgesprek

Met alle deelnemers doen we een kort telefonisch voorgesprek om je vragen te beantwoorden, uit te wisselen over je motivatie en verwachtingen af te stemmen.

Praktische zaken wandeldag 

We verzamelen om 10.00 uur op de startlocatie. Je kunt hier gratis parkeren.
Na de introductie en instructie gaan we op pad. We wandelen tussen de 10 en 15 kilometer door bos, heide en heuvelachtig gebied.

Zorg voor goede wandelschoenen en een gevulde drinkfles (minimaal 1.5 liter).
Voor de door jezelf meegebrachte lunch nemen we gezamenlijk de tijd.

Eventueel regenkleding afhankelijk van de voorspelling.

Tussen 15.30 en 16.00 uur zijn we weer terug op de startlocatie en ronden we af.
Je kunt dan aangeven of je nog een 1-op-1 nagesprek wilt (aansluitend of telefonisch.

Begeleiding

Kim Lokers en Harry van Someren begeleiden deze dag. Kim draagt zorg voor de inhoudelijke kant. 

Details

Prijs: € 47,50 incl. BTW.
Iedereen neemt zelf lunch, drinken en een outdoor zitkussen mee.
Op vrijwillige basis kunnen we je ook het Sponsortarief van € 60,- in rekening brengen. Met het Sponsortarief bekostigen we het Studenten/Op aanvraag tarief. De deelname van studenten en mensen die leven van een minimum inkomen wordt daardoor mogelijk gemaakt tegen een tarief van € 30,-.
Duur: 10.00 - 16.00 uur
Locatie: Veluwezoom
Data: 29 mei, 26 jun, 18 sep, 27 nov 

Vragen en aanmelden

Op de Agenda en Contact pagina kun je vragen stellen of je aanmelden.